MiniBioblitz i Farum Sortemose
Kalder alle artsnørder, fagpersoner og naturinteresserede til en spændende dag i Sortemose!
Kom og vær med til minibioblitz i Naturpark Mølleåen, søndag den 5. maj kl. 10.00-15.00. Bioblitz er en begivenhed hvor naturelskere og fagpersoner samles for at registrere så mange arter som muligt i løbet af en dag.
I år undersøger vi Farum Sortemose, som er af naturtypen hængesæk. Vi anvender appen Arter – Indberetning, til registrering af vores fund, så medbring en smartphone. Derudover en madpakke og gummistøvler, da området er fugtigt.
Åben for alle
Naturinteresserede og nysgerrige er velkomne til at deltage i løbet af de 5 timer, hvor begivenheden finder sted. Du har mulighed for at bidrage ved at indsamle og artsbestemme dyr og planter, eller observere og få en snak med Naturformidler Stine fra Naturpark Mølleåen eller Biolog Nadia fra Egedal Kommune. Ønsker du at være med så skriv ”nysgerrig” i emnefeltet og hvor mange I kommer, til mailen: naturvejledning@egekom.dk
Program
Vi mødes kl. 10.00 ved hytten Stavn, Sortmosen 21, 3520 Farum.
Efter en velkomst, vil der være minibioblitz. Her prøver vi at finde så mange planter, svampe, insekter, fugle mm. som muligt.
Kl. 12.00 spiser vi vores medbragte madpakke, og der vil blive budt på kaffe og saftevand.
Efter frokost fortsætter vi undersøgelsen og registreringen.
Til sidst samles vi og gennemgår dagens fund.
Tilmelding
Hvis du er fagperson, kratlusker eller artsnørd, vil vi gerne vide om du ønsker at deltage. Send herved en mail, med din titel i emnefeltet eksempel ”artsnørd” eller ”fagperson”, til Naturpark Mølleåens sekretariat på: naturvejledning@egekom.dk
Hvorfor er Sortemose interessant at undersøge?
Sortemose er en hængesæk, som ligger i den østlige del af Naturpark Mølleåen. Naturtypen er levested for mange arter, eksempelvis Mose-bølle, tue-kæruld og grøn busksommerfugl. I 2023 blev hængesækken ryddet for uønsket bevoksning, af Egedal Kommune i samarbejde med Care4Nature, som en del af bestræbelserne på at forbedre naturtilstanden i Sortemose. Det er derfor ekstra spændende at se, hvilke arter vi finder på stedet nu og i fremtiden.