Vinder af fotokonkurrence i Naturpark Mølleåen

   Der er smukt i Naturpark Mølleåen og masser af muligheder for dejlige naturoplevelser! Det er tydeligt at se ud fra de flotte billeder der blev indsendt til Danske Naturparkers fotokonkurrence, der blev afholdt i efteråret 2021, frem til 1 december.

Konkurrencen er nu afsluttet og der er fundet en vinder i Naturpark Mølleåen samt i de andre danske naturparker. Der ligger 14 naturparker over hele landet, der hører ind under Friluftsrådets særlige mærkningsordning.

Vinder på vandring i Ganløse Ore

I Naturpark Mølleåen er vinderbilledet taget af Stine Bang Iversen, der efter en vandretur indsendte sit flotte billede fra Ganløse Ore. Hun beskrev sin oplevelse og det flotte billede med denne tekst” En søndagsvandretur i nyt terræn. På mit kort fra Outdoor Active så det ud til der var en sti over søen. Da vi kom frem var der kun sump og væltede træer. Det var et imponerende syn, men vi blev nødt til at vende om og ramme “de officielle” stier.”

Ud over vinderbilledet blev der også fundet 3 runner-ups med billeder taget ved hhv. Klevads Eng, Buresø og ved Salamandersøen i Uggeløse skov. Fotograferne er hhv. Dorte Grausen, Lauge Wall og Charlotte Dyhr. Du kan se billederne nedenfor.

En imponeret dommerkomite

Naturpark Mølleåen ligger i Egedal, Furesø, Allerød og Frederikssund Kommuner. Dommerkomiteen for fotokonkurrencen i Naturpark Mølleåen har bestået af repræsentanter for hver af de 4 kommuner samt fra Naturstyrelsen Hovedstaden og fra Naturparkens sekretariat.

Dommerne har været imponeret over de mange flotte billeder der er blevet indsendt, og det var svært at vælge. Der er først og fremmest blevet lagt vægt på at der er mennesker på billederne, som var et af kriterierne i konkurrencen. Derudover har dommerne bl.a. lagt vægt på at billederne har fremvist naturparkens flotte natur og landskab eller de mange dejlige oplevelser man kan have i naturparken. 

Tag selv på opdagelse i Naturpark Mølleåen!

Hvis du selv har lyst til at begive dig ud i Naturpark Mølleåens mange oplevelser, men ikke ved hvor du vil starte eller stoppe? Så er der masser af inspiration at hente i Naturpark Mølleåens digitale turguide. Turguiden giver inspiration til 17 vandre- eller cykelruter, og langs de forskellige ruter kan du finde QR-koder, der oplyser dig om nogle af de spændende steder og seværdigheder du passerer.

Du kan finde turguiden her: https://npmaa.dk/turguide/

Du kan også købe turguiden som en pocketbog hos Naturpark Mølleåens Venner: https://fnv.dk/turguide/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *