Image

Naturen i børnehøjde 


For småbørn (0-8 år) hænger leg og læring unægtelig sammen.

Naturpark Mølleåen er et sted for leg, læring og forundring for alle, som besøger området.

Allerede i 1938 fik Thorvald Vognsen øje på læringspotentialet i området, og han ønskede – og arbejdede for – at gøre området til naturpark. Hans vision var, at besøgende skulle kunne lære om natur, geologi og landskab.

Tanken om at gøre Naturpark Mølleåen til et område for læring bæres videre i naturparken i dag, og særligt i projektet Naturen i Børnehøjde. Projektet skal være med til at skabe grundlag for at børn allerede tidligt i livet udvikler en interesse for naturen.

Projektet består bl.a. i inspiration til aktiviteter, der giver børnegrupper mulighed for at komme ud i Naturpark Mølleåen og forholde sig til den.

Kig videre på undersiderne her på websitet. Der er inspiration til at sanke vild spiselig natur (VILD MAD) og der er sansemotorik og aktiviteter for de mindste (Spring Ud I Naturen)

Image
Image
Image
Jord til bord


Opdag mulighederne ved økologisk landbrug
Tag på hyggelig markvandring i Naturpark Mølleåen hvor forløbet er tilpasset børnegruppens formåen og behov.

Læs mere om Jord til bord

Image
Krible Krable

Det kribler og krabler i naturen. Om vinteren er der ro på, og mange insekter er inaktive. Men så snart foråret kommer med sol og varme, så springer naturen ud og det kribler og krabler. Og det bliver bare ved og ved sommer og efterår.


Læs mere om Krible Krable

Image
Vild mad

Alle har godt af at komme ud i naturen – bruge den, være i den, forstå den.

Tag din børnegruppe med ud i Naturpark Mølleåen og bliv forført. Smag på de urter, som du er 100% sikker på er spiselige. Pluk dem med børnene til den opskrift, som I har valgt. Og så er det bare om at give sig i kast i køkkenet og nyde resultatet.


Læs mere om Vild mad

Image
Spring ud i naturen

Projekt Spring Ud I Naturen sætter fokus på, hvordan man med naturen som ramme kan øge børns fysiske aktivitetsniveau, motoriske grundlag og generelle trivsel med naturen som medspiller.


Læs mere om Spring ud i naturen

Kontakt

Naturparkens sekretariat (Koordinering, PR, naturvejleder, fælles arrangementer mv.) drives af Egedal og Furesø kommuner.

Naturvejleder og administrativ medarbejder/sekretær for Naturpark Mølleåen er Mette Blæsbjerg, som du kan sende en mail til her. 


  Vejret
  11. august 2022, 20:44
  21.8
  °C
  21.8
  °C
  15.4
  °C
  9
  km/h
  22
  km/h
  max
  0.2
  mm/h
  0.7
  mm
  today

  Kalender

  juli

  august 2022

  september
  MO
  TU
  WE
  TH
  FR
  SA
  SU
  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  11
  12
  13
  14
  15
  16
  17
  18
  19
  20
  21
  22
  23
  24
  25
  26
  27
  28
  29
  30
  31
  1
  2
  3
  4
  Image