Image

Naturen i børnehøjde 


Naturpark Mølleåen er et sted for leg, læring og forundring for alle, som besøger området. Og for småbørn hænger leg og læring unægtelig sammen.

Allerede i 1938 fik Thorvald Vognsen øje på læringspotentialet i området, og han arbejdede for at gøre området til naturpark. Hans vision var, at besøgende skulle kunne lære om natur, geologi og landskab.

Tanken om at gøre Naturpark Mølleåen til et område for læring bæres videre i naturparken i dag, og særligt i projektet "Naturen i Børnehøjde". Projektet skal være med til at skabe grundlag for at børn tidligt i livet udvikler en interesse for naturen.

Med "Naturen i Børnehøjde" har naturparken etableret samarbejde med organisationer og projekter, der også arbejder for at få flere børn ud i naturen. Naturparken har også afholdt arrangementer for børnegrupper ude i naturen, og der er samlet masser af inspirationsmateriale lige til at tage i brug til jeres dag i naturparken:

 • Få inspiration til at sanke vild spiselig natur med Vild Mad 
 • Få inspiration til leg og bevægelse i naturen for de mindste med Spring Ud I Naturparken
 • Få inspiration til at gå på opdagelse i Krible krable-dyrenes verden.

Hvis du er daginstitution eller skole i en af de fire kommuner bag naturparken, og har ønsker eller ideer til en aktivitet i naturparken - så kan du også kontakte en af naturvejlederne i Allerød, Egedal, Frederikssund eller Furesø Kommuner. 
ImageImage
Jord til bord

Opdag mulighederne ved økologisk landbrug
Tag på hyggelig markvandring i Naturpark Mølleåen hvor forløbet er tilpasset børnegruppens formåen og behov.

Læs mere om Jord til bord

Image
Krible Krable

Det kribler og krabler i naturen. Om vinteren er der ro på, og mange insekter er inaktive. Men så snart foråret kommer med sol og varme, så springer naturen ud og det kribler og krabler. Og det bliver bare ved og ved sommer og efterår.


Læs mere om Krible Krable

Image
Vild mad

Der er masser af sanseoplevlser og læring i naturens vilde planter. Tag din børnegruppe med ud i Naturpark Mølleåen og bliv forført. Smag på de urter, som du er 100% sikker på er spiselige. Pluk dem med børnene til den opskrift, som I har valgt. Og så er det bare om at give sig i kast i køkkenet og nyde resultatet.

Læs mere om Vild mad

Image
Spring ud i naturen

Projekt Spring Ud I Naturen sætter fokus på, hvordan man med naturen som ramme kan øge børns fysiske aktivitetsniveau, motoriske grundlag og generelle trivsel med naturen som medspiller.


Læs mere om Spring ud i naturen


Kontakt

Naturparkens sekretariat (Koordinering, PR, naturvejleder, fælles arrangementer mv.) drives af Egedal og Furesø kommuner.

Du kan sende en mail til naturvejleder og administrativ medarbejder/sekretær for Naturpark Mølleåen her:

  Vejret
  2. maj 2024, 15:20
  21.8
  °C
  21.8
  °C
  15.4
  °C
  9
  km/h
  22
  km/h
  max
  0.2
  mm/h
  0.7
  mm
  today

  Image