Lejrpladser og shelters

I Naturpark Mølleåen er der masser af muligheder for at overnatte i naturen. Lige fra primitive overnatningspladser til lejrpladser med komfortable shelters - der er noget for enhver smag. Derudover er der også mange områder med fri teltslagning.

Langt de fleste lejrpladser og shelters findes på Naturstyrelsens arealer, og kan derfor findes - og flere af dem bookes - på Naturstyrelsens side Ud i Naturen.  Og udover lejrpladser og shelters kan du f.eks. også finde oversigt over bålpladser, bålhytter, vandposter, fugletårne og meget andet.

Ud i Naturen kan du finde de mest opdaterede oplysninger eller ændringer for de forskellige overnatningssteder. Nedenfor kan du finde et udpluk af de lejrpladser og shelters der findes  i Naturpark Mølleåen, og som kan inspirere dig til din tur ud i naturparken.

Image
Lejrpladser i GAnløse Eged

Lejrplads i den sydlige del af Ganløse Eged med bålplads, bænke og et muldtoilet. Lejrpladsen er handicapvenlig og kørestolsegnet i form af sti fra grusvejen og befæstelse. Der findes også en shelterplads til 10-12 personer, nær Mølleåstien, som er oplagt til vandreren.

Sperrestrup Skov lejrplads og Shelter

Lejrplads med shelter til 5-6 personer, og bålplads med bænke. Kan bookes.
der findes også en primitiv lejrplads, hvor der er bålsted, bænke og plads til 1-3 telte. Pladsen kan ikke bookes, men frit benyttes efter ”først til mølle princippet”.

Lejrplads i  krogenlund skov, ved Hetting Mose

Lejrplads med bålsted beliggende inde i bøgehøjskoven  mellem skovbrynet og jordvolden. Tæt på badestedet ved Buresø, hvor der bl.a. findes toilet og vandpost.

shelterplads i slagslunde skov

Lejrplads med to sheltere til 10-12 personer. Den ligger tæt på Mølleåstien, og er derfor oplagt til vandreren der vil overnatte i naturen. Pladsen kan bookes, her er bålplads og bænke

lejrplads i Ganløse Ore

Lille lejrplads i den sydlige ende af Ganløse Ore i en gammel egeskov. Især god til enkeltpersoner og smågrupper, der vil overnatte i naturen. Pladsen kan ikke bookes, men frit benyttes efter ”først til mølle princippet”.

lejrplads i Terkelskov

Denne primitive lejrplads ligger i det sydvestlige hjørne af Terkelskov i en gammel grusgrav. Der er plads til ca 15 personer og er især god til enkeltpersoner og smågrupper, der vil overnatte i naturen med eller uden telt.

Lejrpladser ved Farum sø 

Langs Farum Sø findes der mange mindre lejrpladser og bålpladser. Flere af dem ved landgangssteder hvis du kommer fra søsiden. Du kan finde lejrpladser ved både Lones mindePræsteskov, Ryget Skov, Sækken, Klavs Nar landgangsted, Bådhuset og Nørreskoven.

Lejrplads og shelters i Farum Nyvang

I den gamle grusgrav er der etableret en lejrplads med tre shelters, borde, bænke og flere bålpladser. Her er også mulighed for teltslagning, og der findes  også et muldtoilet. Oppe på toppen af den nordlige skrænt ligger yderligere et shelter med bålplads (kan ikke bookes)

Shelter ved Bastrup Sø

Denne plads ligger med udsigt udover Bastrup Sø tæt ved Bastrup Ruin, og ligger på stiforbindelsen Bastrupstien /Mølleåstien. Det er en lille lejrplads beregnet til enkeltpersoner og smågrupper. Pladsen kan ikke bookes, men frit benyttes efter ”først til mølle princippet”.

Lejrplads og shelter i Uggeløse skov  syd
I den sydlige del af skoven findes en lille shelterplads. Der er plads til 4-5 pers. Her er der bålsted og bænke. Pladsen kan ikke bookes, men frit benyttes efter "først til mølle princippet"

Lejrplads og shelter i Uggeløse skov  NORD
I den nordlige del af skoven findes en lille shelterplads, som kan benyttes i weekender. Der er plads til 4-5 pers.. Pladsen kan bookes.