Foredrag om Danmarks tidlige historie (Naturparkens Venner)

Hvornår begyndte Danmark? Da Gudme-fyrsterne rejste deres vældige haller på Fyn i 400-tallet? Da Ribe blev grundlagt som den første handelsby i Norden omkring år 700-tallet? Eller da Erik Klipping underskrev sin håndfæstning i 1282?

Kom med til dette foredrag med historiker, forfatter og foredragsholder Anders Lundt Hansen hvor vi går ombord i den tidlige Danmarks historie. Anders er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet, holder foredrag på Folkeuniversitetet og flere andre steder, og er forfatter til bogen Danmark: De første 1000 år. Han har også medvirket i flere medier og tv-udsendelser, senest serierne “Gåden om Danmarks første konge” og “Gåden om Odin” på DR2.

Undervejs ser vi på de genstande og begivenheder, der formede tiden. Vi spejder efter blodige slag, mystiske runeindskrifter og store bygningsværker, men finder også ydmyge stolpehuller og småting, der viser dagliglivet. Vi hører nogle af de gamle myter og legender og ser på, hvad der er den rigtige historie bag dem.

Foredraget arrangeres af Naturpark Mølleåens Venner, og foregår på Barresøgård. Foredraget er gratis for foreningens medlemmer. Ikke medlemmer kommer ind gratis ved indmeldelse i foreningen. Kontingentet er kr. 90,- for enkeltpersoner og kr. 125,- for par, der opkræves det følgende år. 

Læs mere her: https://fnv.dk/foredrag-med-anders-lundt-hansen-loerdag-11-november-2023-kl-1400/

The event is finished.

Samarbejdende myndigheder