Hvad kan spises og hvad kan ikke spises i naturens store forrådskammer? Naturvejleder Kristoffer Schou inviterer dig med i skoven på sanketur 25. maj ved Buresø.
Er du en af de mange, der gerne vil være eet med naturen, men endnu er lidt nervøs for al det grønne? Frygter du mavekneb, fordi du mangler viden om, hvordan man sorterer det spiselige fra det uspiselige? Og er du måske også i tvivl om, hvad man MÅ samle? Alt det kan Kristoffer hjælpe dig med på Urteskovturen:
– Der er så mange gode oplevelser i naturen og jeg vil rigtig gerne hjælpe folk til at blive fortrolige med det vilde, så de kan gå på opdagelse. Med Urteskskovturen kan folk få en indføring i det vilde køkken. Vi samler årstidens urter og tilbereder nogle små måltider ved Buresø. Søris har været så venlige at levere flere råvarer, så vi kan lave nogle gode smagsprøver, for så meget er der heller ikke at hente i naturen på dette tidspunkt. Men det vilde er et godt krydderi – både på maden og tilværelsen, fortæller Kristoffer, der er Naturvejleder i Naturpark Mølleåen.
Årstiden byder bla. på skovmærke, løgkarse, røllike mm. Deltagerne skal selv med ud og sanke spiselige gevækster og hjælpe med tilberedningen. Arrangementet koster 80 kr for voksne og 40 kr. for børn mellem 3 og 12 år. Tilmelding senest torsdag d. 23. maj 2019 kl. 15:00 på https://picnicfestival.nemtilmeld.dk/22/
Urteskovturen er en del af Furesø Picnicfestival; se hele programmet her: https://picnicfestival.dk/program/