Naturpark Mølleåen får fornyet sit kvalitetsstempel hos Danske Naturparker

Naturpark Mølleåen er netop blevet genmærket som Dansk Naturpark for de næste fem år. Egedal, Frederikssund, Furesø og Allerød Kommuner og Naturstyrelsen ser nu frem til at kunne fortsætte udviklingen af natur og friluftsliv i naturparken.

En rigere natur med bedre levesteder for padder, insekter og fugle, og mange muligheder for spændende friluftsoplevelser. Det er noget af det, man kan finde i Naturpark Mølleåen, som strækker sig fra Farum Sø i øst til Jørlunde i vest, fra Ganløse i syd til Lynge i nord.

Naturparken har nu fået fornyet sin status som medlem af Danske Naturparker, som er Friluftsrådets mærkningsordning for naturområder af særlig regional betydning. Sådan en mærkning gælder i fem år. Naturpark Mølleåen modtog sit første stempel som naturpark i 2017, og kan nu fortsætte i yderligere fem år:

– Vi er glade for at kunne fortsætte udviklingen af Naturpark Mølleåen. Der er sket meget de sidste fem år – naturplejeprojekter har f.eks. sikret mere lysåben natur, der er kommet flere levesteder for padder og insekter og så er området også blevet gjort mere tilgængeligt. Vi ser nu frem til at fortsætte arbejdet og invitere folk ud i det smukke landskab som Naturpark Mølleåen byder på, siger Bo Vesth fra Egedal Kommune, der er formand for Naturpark Mølleåens Naturparkråd. 

Rigere natur og flere oplevelser

Siden Naturpark Mølleåen i 2017 modtog kvalitetsstemplet som naturpark har der været fokus på at fortsætte den positive udvikling af områdets naturværdier. Naturparkens mange oplevelser er også blevet formidlet over for både store og små, med fokus på bl.a. vilde smagsoplevelser, leg og bevægelse i naturen og læring om skovens smådyr. Der er også skabt langt bedre muligheder for at folk kan opleve området på egen hånd, f.eks. med en digital turguide ( https://npmaa.dk/turguide/ ) der viser rundt på forskellige vandre- og cykelruter i naturparken.

Egedal, Furesø, Allerød og Frederikssund Kommune og Naturstyrelsen (der samarbejder om Naturpark Mølleåen) ser nu frem til at fortsætte den gode udvikling: Der kommer fortsat til at være fokus på biodiversiteten og tiltag for at få flere i naturen, vil blive styrket. Og det hele vil ske i samarbejde med borgere, foreninger og lokale i området.

– Vi har mange projekter på programmet for de kommende år: Vi vil fortsætte arbejdet med at styrke biodiversiteten, bl.a. med øget naturpleje af den lysåbne natur og sikre gode ynglemuligheder for områdets fugle. Der vil også blive gjort meget for at formidle naturparken til både lokale og besøgende, og der skal sikres gode muligheder for spændende oplevelser i naturen, så der er masser at tage fat på, og vi glæder os til at fortsætte det gode arbejde, der allerede er i gang, siger Lene Munch-Petersen udvalgsformand for Natur og Klima i Furesø Kommune, som er næstformand i Naturpark Møllens Naturparkråd.  

Om Naturpark Mølleåen

I Naturpark Mølleåen kan du gå på opdagelse i enestående natur kun 30 kilometer fra København. Naturparkens kuperede terræn og snoede stier er populær blandt cyklister, løbere og vandrere, og der er masser er muligheder for at de mindste kan fordybe sig i leg og læring i det grønne og blå. Læs mere: www.npmaa.dk

Om Danske Naturparker

Der er 10 kriterier som kommunerne skal opfylde for at blive optaget som fuldgyldigt medlem af Danske Naturparker. Blandt andet skal minimum 50 procent af naturparkens areal være beskyttet natur, der skal nedsættes et naturparkråd med lokale repræsentanter, naturparken skal have mindst én naturvejleder tilknyttet og der skal laves en politisk vedtaget plan for naturparkens udvikling. Læs mere: www.danskenaturparker.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *