Farum Lillevang og golbanen

Efterårsturen bliver en vandring gennem Farum Lillevang og en rundtur ad offentlige stier i den vestlige del af The Scandinavians golfbaner. Golfbanerne var tidligere Forsvarets øvelsesterræn ved Farum Kaserne. Dele af området henligger fortsat som natur, og i midten ser vi det imponerende klubhus i norsk skifer – tegnet af Opera-arkitekten Henning Larsens tegnestue.

Forhåbentlig er der stadig farver i skoven, hvoraf dele i dag er udlagt som Natura 2000-område, naturskov og kulturarvsområde. Den var tidligere en selvstændig markvang under Farum, og i skovens nordlige del finder vi ud over bronzealderhøje de svage spor af middelalderens landsby, Bodelstorp, som i mange år var forsvundet og gennemskåret af Slangerupbanen – i dag en skovvej. Der ses også diger fra middelalderens marksystemer, og fra golfbanen ses det smukke skovbryn med stendiget fra skovseperationen i slutningen af 1700-tallet.

Turen er ca. 5 kilometer. Alle er velkomne. Deltagergebyr på 10 kr. for voksne. Vi mødes på Regimentsvej ved vandværkets parkeringsplads til venstre efter Rema 1000. Bus nr. 333 og 335.

Se mere hos Naturpark Mølleåens Venner:

 

The event is finished.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Samarbejdende myndigheder