Image

Naturen i børnehøjde

For småbørn (0-8 år) hænger leg og læring unægtelig sammen.

Naturpark Mølleåen er et sted for leg, læring og forundring for alle, som besøger området. Allerede i 1938 fik Thorvald Vognsen øje på læringspotentialet i området, og han ønskede – og arbejdede for – at gøre området til naturpark. Hans vision var, at besøgende skulle kunne lære om natur, geologi og landskab, blandt andet gennem udpegning af istidernes bevægelse henover landskabet, som det ses i naturparkens mange tunneldale. Tanken om at gøre Naturpark Mølleåen til et område for læring bæres videre i visionen for projektet Naturen i Børnehøjde, og for naturparken som helhed.

Projektet skaber et solidt grundlag for at børn allerede tidligt i livet udvikler en interesse for naturen og – bredt formuleret – fænomener i naturen. Vi tror på, at børns oplevelser og viden om naturen vil få dem til at handle bæredygtigt og passe på naturen.

Projektet består bl.a. i en række aktiviteter, der giver børnegrupper mulighed for at komme ud i Naturpark Mølleåen og forholde sig til den.

Foreløbigt tæller projektet kurser for pædagogisk personale, samt en række temaer for aktiviteter med småbørn. Se mere om temaerne nedenfor


Image
Image
Jord til bord

Hvor kommer maden fra?

Hvordan bliver råvarerne til?

Hvad kan man lave mad af?

Hvordan smager det?


Læs mere om Jord til bord

Image
Krible Krable

Det kribler og krabler i naturen. Om vinteren er der ro på, og mange insekter er inaktive. Men så snart foråret kommer med sol og varme, så springer naturen ud og det kribler og krabler. Og det bliver bare ved og ved sommer og efterår.


Læs mere om Krible Krable

Image
Vild mad

Alle har godt af at komme ud i naturen – bruge den, være i den, forstå den.

Tag din børnegruppe med ud i Naturpark Mølleåen og bliv forført. Smag på de urter, som du er 100% sikker på er spiselige. Pluk dem med børnene til den opskrift, som I har valgt. Og så er det bare om at give sig i kast i køkkenet og nyde resultatet.


Læs mere om Vild mad

Image
Spring ud i naturen

Projekt Spring Ud I Naturen sætter fokus på, hvordan man med naturen som ramme kan øge børns fysiske aktivitetsniveau, motoriske grundlag og generelle trivsel med naturen som medspiller.


Læs mere om Spring ud i naturen

Kontakt

Naturparkens sekretariat (Koordinering, PR, naturvejleder, fælles arrangementer mv.) drives af Egedal og Furesø kommuner.

Naturvejleder og administrativ medarbejder/sekretær for Naturpark Mølleåen er Kristoffer Schou, som du kan sende en mail til her. Kalender

oktober 2019
M Ti O To F L S
« maj    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Image